• You are here:
  • Home »

Artistieke naaktfoto’s die gezien mogen worden.

Artistieke naaktfoto’s die gezien mogen worden

Fine Art Nude is eigenlijk een kunstvorm. Het naakte lichaam staat centraal in een subtiel lijnenspel van licht en schaduw. Elegant en een verkenning van schoonheid met bijna grafische patronen, texturen en composities. Fine Art Nude accentueert de fysieke schoonheid.

Onder Fine Art Nude vallen een aantal genres. Bij de bodyscape ligt bijvoorbeeld de focus op details en close-ups. Door samenspel van licht en schaduw worden de curven en contouren van het lichaam in beeld gebracht. Meestal komt het model hierbij niet herkenbaar in beeld en is alleen een stuk van het lichaam te zien. De foto’s worden gemaakt in low-key setting, dit houdt in dat er overwegend donkere tinten worden gebruikt. Soms maakt de fotograaf gebruik van waterdruppels op het lichaam.

Bodyscape
Bodyscape

Een andere vorm van Fine Art Nude is het zogenoemd bedekt naakt. Het zijn vaak de interessantste foto’s, die waar een gedeelte van het lichaam nog bedekt is. Dat kan met doorschijnend doek, lap stof of een kledingstuk. Het is een populaire tak van naaktfotografie. Een foto bijvoorbeeld waarop je borsten nog net verhuld zijn achter een openstaande blouse is vele malen spannender dan wanneer ze in al hun glorie getoond worden. Bedekt naakt is heel geschikt om bijvoorbeeld zwangerschapsfoto’s te laten maken.

Voor meer informatie kun je me natuurlijk ook een berichtje sturen.